City Cloud-sponsrad blogg nominerad till årets teknikblogg!

Özgür Bal Kunder Leave a Comment

Tommy K Johansson Tommy K Johansson, som driver Sveriges största IT-blogg, blev igår nominerad i kategorin “Årets teknikblogg” i Vecko Revyns Blogawards. Tommy har sedan 1 år tillbaka haft sin blogg i City Cloud vilket vi förstås är oerhört stolta över.

Tommy skriver om det mesta inom teknik, datorer och nyheter – dagliga uppdateringar med nyheter, tips på gratisprogram, guider och skolor och om säkerhet och antivirus. Vill du hålla dig uppdaterad om det senaste som händer på teknikfronten är det tkj.se som gäller helt enkelt.

Vi fick en kort pratstund med Tommy för att höra efter lite om nomineringen och tankarna kring Blog Awards.

Hej tommy och stort grattis till nomineringen. Berätta, vad betyder den här nomineringen för dig? Det är naturligtvis sjukt kul att bli nominerad! Det är roligt att VeckoRevyn har breddat sitt Blog Awards till att även innefatta teknikbloggar. Att de utsåg min blogg till en av de fyra nominerade gör att jag kan sträcka på ryggen och vara lite mer kaxig än vanligt.

Är det här din första nominering eller har du varit med tidigare? Ja, till VeckoRevyns – det är första året de har med teknikbloggar. Dessförrinnan var jag nominerad inom pryl & teknik-kategorin bägge gångerna som Aftonbladet anornade Stora Bloggpriset (2008 och 2009).

Vad tycker du om konkurrenterna, är det bloggar du följer? Lilla Gumman och Feber följer jag noggrannt. Feber-gänget gör riktigt bra grejor och är alltid snabba ut med nyheter och egna kommentarer. Lilla Gumman är en personlig favorit, det är en teknikblogg som verkligen sticker ut ur mängden. Förra året smet jag in på en föreläsning på Växjö Universitet som hölls av Karin Adelsköld, och det var väldigt givande – hon är lika rolig som kompetent.

Vad betyder en eventuell vinst för framtiden? Jag håller så klart tummarna! Redan som nominerad har jag kunnat nå ut med min blogg till en målgrupp jag annars har svårt att synas i – VeckoRevyns läsare. Om jag vinner får jag säkert ännu fler besökare därifrån, och det är kul att lite otippade nördar hittar till mig.

Hur firar du om du vinner? Det får bli en middag på Klavreströms thairestaurang Koh Suay, som jag varmt kan rekommendera. Man kanske inte tror att ett litet thaihak mitt inne i småländska skogarna kan imponera, men det är få ställen som slår dem på fingrarna. Sedan kanske jag tar en semesterdag och kör ett Star Wars-maraton (bioversionerna av del 4-6, naturligtvis).

Vad händer annars på teknikfronten, något speciellt du ser fram emot just nu? I övrigt ser jag fram emot Windows 8, som jag tycker låter mycket spännande. Dels att operativsystemet ska fungera på allt från mobiltelefoner till surfplattor och vanliga datorer, och dels för att Microsoft flyttar allt mer ut i molnet. Windows 8 kommer på många punkter vända upp-och-ner på hur vi är vana vid att använda Windows.

 

Vill du vara med och rösta fram tkj.se besöker du http://www.veckorevyn.com/blogawards. Vi önskar Tommy lycka till och hoppas såklart att han sopar hem titeln Årets Teknikblogg!