Vår infrastruktur

Vi jobbar kontinuerligt för säkerhet, stabilitet och prestanda

Med över 15 miljoner kronor i investeringar i vårt datacenter har vi skapat en optimal miljö för serverdrift. Vi äger och driver hallen själva vilket innebär att ingen tredje part kan påverka driften på något sätt. Vi utvecklar hela tiden alla system för att skapa den stabilitet våra krävande SLA behöver. Du kan också vara trygg att du alltid har bästa prestandan då vi monitorerar last och många andra parametrar dygnet runt. Nedan listar vi några punkter som vi tror kan vara nyttigt för dig som kund att veta.

Plattform som är säker och flexibel

Tillsammans med Enomaly har vi utvecklat mjukvaran som är hjärtat i City Cloud. De är ett av världens ledande företag när det gäller drift i molnet. De har några av de absolut största namnen inom detta område anställda för att inte bara utveckla den bästa lösningen – utan också den säkraste. City Network har valt Enomaly för just säkerheten och kunskapen som garanterar att vi alltid kan erbjuda det bästa till våra kunder. Vi uppgraderar och förbättrar vår plattform månatligen.

Redundanta internetanslutningar

Flera olika Internetoperatörer levererar bandbredd till vårt datacenter för bästa redundans och snabbast leverans. Dessa kopplas på redundant sätt till knutpunkter med olika geografisk placering. Leverantörernas fiberkablar kommer till våra lokaler via olika vägar för att säkerställa att exempelvis en grävmaskin inte gräver av samtliga kablar vid ett tillfälle. Genom att vi är egen operatör med så kallat AS-nummer och BGP-peerar med våra operatörer säkerställer vi att inte ens ett problem med två av operatörerna påverkar driften av din tjänst. Du garanteras snabbast möjliga Internetaccess och har tillgång till flera gigabit per sekund.

Strömtillförsel

Utöver UPS-system som omedelbart tar över vid strömavbrott, tar vid ett längre strömavbrott en dieselgenerator över. Genom avtal med leverantörer av diesel kan vi driva serverhallen i princip hur länge som helst på dieseldrift. Självfallet är dieselgeneratorn dimensionerad för att driva inte bara servrar utan också kringsystem som exempelvis kylanläggning. Oavsett längd på strömavbrottet kommer dina tjänster hela tiden fungera som de ska.

Lokal och klimat

Datacentrat är lokaliserat i ett ombyggt bankvalv. Det innebär att det ligger under mark, har nästan två meter tjocka väggar och tak samt är designat för omöjliggöra obehöriga intrång. Vi har säkerhetsdörrar med ett flertal intrångsskydd och strikta regler för hur våra anställda får tillgång till hallen. Alla med tillgång har kort och kod och all aktivetet loggas och lagras. Datorhallen är utrustad med ett flertal övervakningskameror som kontinuerligt lagrar rörelser och andra händelser i våra lokaler. Utöver detta anlitar vi bevakningsföretag som ronderar lokalerna för ytterligare ett lager säkerhet.

Klimatet regleras kontinuerligt för att säkerställa optimal prestanda och livslängd på varje server. Självklart finns det larmsystem som monitorerar allt från luftfuktighet till temperatur på ett stort antal mätpunkter i hallen. Våra så kallade HVAC-system (Heating Ventilation Air Conditioning) är N+1 redundanta.

Routrar och kringutrustning

Endast fullt redundanta routersystem och utrustning används. Med gigabitnätverk och routrar som minst håller denna hastighet får du aldrig några flaskhalsar.

Miljö

Vi tar vår miljö på ett mycket seriöst sätt. Förutom att vi endast kör med el från vindkraft så har vi även investerat åtskilliga miljoner för att på bästa sätt vara effektiva med de resurser vi har. Bla använder vi så kallad frikyla vilket innebär att vi under vinterhalvåret utnyttjar den naturliga kylan utifrån på ett bättre sätt än annars.

Personal

Sist men inte minst har vi extremt kunnig personal som alltid hanterar och tar hand om dina servrar. Detta är förstås en grundförutsättning för att hela tiden ge dig bästa möjliga drift och vård av den tjänst du köper av oss på City Network Hosting och vår tjänst City Cloud.

Jens-Karlsson-800px

Vill du bli kontaktad?

 

Fyll i formuläret så återkommer jag
eller någon från mitt team inom kort.

Jens Karlsson, Säljansvarig

You have Successfully Subscribed!